Байден виключив будь-які переговори з РФ без України

Байден виключив будь-які переговори з РФ без України
Президент США зазначив, що Америка і далі допомагатиме ЗСУ зброєю
фото: dw.com

Байден: «Ми не збираємося вступати в будь-які переговори»

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не збираються розпочинати будь-які мирні переговори з Росією щодо України без відповідного рішення самої країни. Про це пише CNN.

«Я ясно дав зрозуміти, що ми продовжимо надавати можливість українському народу захищати себе – і ми не збираємося вступати в будь-які переговори. В Україні немає нічого без України, це рішення (про мирні переговори – ред.) має ухвалити Україна», – наголосив Байден.

Президент США також назвав звільнення Херсона значною перемогою України. «Це була значуща перемога для України, і мені не залишається нічого, крім як аплодувати мужності, рішучості та дієздатності українського народу та українських військових. Я маю на увазі, вони справді були приголомшливими», – додав він.

Президент США зазначив, що Америка і далі допомагатиме ЗСУ зброєю.

Нагадаємо, раніше газета The Wall Street Journal повідомила, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван 4 листопада на переговорах із президентом України Володимиром Зеленським запропонував йому задуматися про «реалістичні вимоги» для початку переговорів. Йшлося, зокрема, про заявлений Україною курс на деокупацію захопленого Росією у 2014 році Криму.

Також у листопаді у ЗМІ з'явилася інформація, що головний радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван протягом останніх місяців вів конфіденційні розмови з головними помічниками президента Росії Володимира Путіна. Це було зробленого для того, щоб зменшити ризик ширшого конфлікту навколо України та застерегти Москву від використання ядерної чи іншої зброї масового знищення США.

Читайте також: США схиляють Україну до переговорів? Соратник Зеленського пояснив, у чому плюс

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: