«Дайте ЗСУ все необхідне». США відреагували на відео знущань з українського полоненого

«Дайте ЗСУ все необхідне». США відреагували на відео знущань з українського полоненого
Російські ЗМІ розтиражували шокуюче відео знущань з українського військового
фото ілюстраційне

Пол Массаро закликав надати Україні більше зброї

Старший радник Гельсінської комісії при Конгресі США Пол Массаро відреагував на відео, як окупант знущається з українського військовополоненого. Представник американського Конгресу порівняв Росію із безмежним злом. Про це Массаро написав у своєму Twitter.

«Варварство і аморальність російських загарбників викликає обурення. Кастрація, вбивство, зґвалтування, вбивство дітей, зрівняння із землею міст. Безмежне зло», – написав він.

У постах вище старший радник Конгресу США закликав надати Україні ATACMS (оперативно-тактичний ракетний комплекс США виробництва «Lockheed Martin» з балістичною ракетою – «Главком») та сучасні бойові танки.

«Віддайте їм все. Все, що їм потрібно, щоб покласти край цьому злочину проти людства. Російське зло закінчиться лише перемогою України. Воєнні злочини Росії в Україні є образою всього людства», – додав Массаро.

Як відомо, раніше в одному з російських Telegram-каналів зʼявилося відео знущань з військовополоненого в українському камуфляжі. Двоє інших військових, які розмовляли російською, провели полоненому кастрацію канцелярським ножем. На відео видно, що двоє окупантів, які розмовляють між собою російською мовою без акценту, знущаються з військовополоненого в українському камуфляжі із жовто-блакитними нашивками та звʼязаними руками.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звірство рашистів. Він заявив, що «Росія – країна людожерів, які насолоджуються тортурами та вбивствами». Подоляк заявив, що українські правоохоронці ідентифікують усіх катів, які знущалися з українського військового та притягнуть до відповідальності. 

Раніше представники правозахисної організації Human Rights Watch поспілкувалися з 71 людиною з Херсона, Мелітополя, Бердянська, Скадовська та ще 10 міст Херсонської та Запорізької областей. Вони описали 42 випадки, коли російські окупаційні війська або примусово викрадали цивільних, або іншим чином свавільно утримували їх, у деяких випадках без зв’язку, і катували багатьох із них. Представники HRW також задокументувала катування трьох військовополонених військовослужбовців територіальної оборони. Двоє з них загинули.

Читайте також:

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: