Депортація українських дітей в РФ: країни ООН зробили спільну заяву

Депортація українських дітей в РФ: країни ООН зробили спільну заяву
Заяву підписали 49 країн ООН
фото з відкритих джерел

Заява оприлюднена у відповідь на проведення засідання Радбезу ООН за формулою «Аррія»

Сьогодні, 5 квітня, країни-члени ООН оголосили спільну заяву щодо незаконної примусової депортації українських дітей на територію Росії. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця і оприлюднив документ у Твіттері.

Заява оприлюднена у відповідь на проведення засідання Радбезу ООН за формулою «Аррія», на якому у віртуальному режимі мала виступити російська уповноважена з прав дітей Марія Львова-Бєлова.

Підписанти вказують, що це було б поширенням «дезінформації про масштабне викрадення та незаконну примусову депортацію тисяч українських дітей», адже РФ намагатиметься «представити свої дії в Україні такими, що відповідають міжнародному праву».

Заяву підписали Андорра, Албанія, Австралія, Австрія, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Канада, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Грузія, Греція, Гватемала, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Республіка Корея, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Монако, Чорногорія, Королівство Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна, Велика Британія та США.

Як повідомлялося, уповноважена РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова зізналась у злочинах щодо українських дітей. Вона розповіла у прямому ефірі на каналі у «Соловьев Live», що депортували на свою територію дітей з українських сиротинців.

Нагадаємо, в Україну вдалося повернути вже 128 дітей, яких окупанти примусово вивезли на територію РФ. 

До слова, Росія за час повномасштабної війни проти України у 2022 року незаконно депортувала понад 13 тис. українських дітей.

Читайте також: Путіна погублять… діти? Про що свідчить ордер Міжнародного кримінального суду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: