Конгрес підтримує відправку Україні ракет великої дальності

Конгрес підтримує відправку Україні ракет великої дальності
У США підтримують передачу ракет великої дальності ATACMS для України
фото: gettyimages

Ракети Atacms здатні вражати цілі на відстані 300 км

Обидві партії американського Конгресу підтримують відправку Україні ракет великої дальності, відомих як Atacms, які можуть вражати на відстань понад 280 кілометрів. Про це розповіла представниця Демократичної партії, членкиня Комітету Палати представників у справах збройних сил Елісса Слоткін, передає CNN.

Повідомляється, що 27 липня Слоткін разом із іншими законодавцями Палати представників США взяла участь у секретному брифінгу щодо України з представниками адміністрації Байдена.

«Основна розмова на брифінгу була про те, що ми ще можемо і повинні зробити для українців, буквально в найближчі три-шість тижнів, дуже терміново. Українці хочуть наступати на південь і проводити операції на півдні. І ми хочемо, щоб вони були якомога успішнішими», – сказала Слоткін.

Вона також додала, що українці справді хочуть «кілька разів вдарити Росію по зубах до приходу зими», особливо вдаривши на півдні.

Водночас радник США з національної безпеки Джейк Салліван повторив раніше на Аспенському форумі безпеки, що США не будуть надавати Atacms. Оскільки вони можуть бути використані для удару по території Росії, що призведе до ще більшої ескалації війни.

Раніше повідомлялося, що Україна вже отримала від Польщі танки PT-91 Twardy.

Також Збройні Сили України вже використовують на фронті як армійську протиповітряну оборону британські зенітно-ракетні комплекси малої дальності Stormer HVM.

Крім цього, до України надійшли перші зенітні самохідні установки «Гепард».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: