Посол Маркарова в інтерв'ю CNN назвала умову переговорів із РФ

Посол Маркарова в інтерв'ю CNN назвала умову переговорів із РФ
Посол закликала надавати більше допомоги та підтримки Україні
фото: globallookpress.com

Оксана Маркарова, посол України в США, здебільшого не сприймає жодних пропозицій про переговори без чіткої кінцевої мети: звільнення всієї території України

Українська посол у США Оксана Маркарова наголосила, що вона не приймає жодних пропозицій про переговори без чіткої кінцевої мети – повне звільнення всієї України. У інтерв'ю CNN вона заявила, що добра воля і підтримка є невід'ємними елементами, від яких залежить майбутнє її нації.

Маркарова наголосила, що перемога і справедливість є метою, досягнення якої необхідно прагнути. Вона зазначила, що президент Росії Володимир Путін та Марія Львова-Бєлова, які обвинувачуються у воєнних злочинах, вже мають ордер на арешт.

«Для нас перемога означає повне звільнення нашої території, повернення наших людей та початок процесу відбудови, незалежно від того, скільки часу це займе», – заявила посол.

Вона підкреслила важливість швидкого досягнення справедливого миру і закликала надавати більше допомоги та підтримки Україні, зміцнювати санкції замість того, щоб займатися ідеєю збереження обличчя Росії.

Маркарова закликала до єдності у боротьбі та зазначила, що Україна готова вести переговори про репарації, якщо Росія виявить бажання. Втім, вона відмітила, що не чула про пропозиції переговорів від своїх партнерів на зустрічах у Конгресі, також наголосивши, що зосереджується не тільки на тому, що може зробити для допомоги Україні, але і фокусується на розв'язанні проблем, таких як продовольча безпека і досягнення тривалого миру.

Читайте також: Польща розповіла, за яких умов можливі переговори України з РФ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: