Президент Бразилії закликав США припинити заохочувати війну в Україні

Президент Бразилії закликав США припинити заохочувати війну в Україні
Президент Бразилії виголосив заяву під час візиту до Китаю
фото: slovoidilo.ua

Президент Бразилії заявив, що Європейський Союз має почати говорити про мир

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва під час візиту до Китаю, де він зустрівся з лідером КНР, заявив, що міжнародне зможе «переконати» президентів Росії та України, що «мир в інтересах усього світу». Про це повідомляє The Guardian.

«Сполученим Штатам необхідно припинити заохочувати війну і почати говорити про мир. Європейський Союз повинен почати говорити про мир», – заявив президент Бразилії наприкінці візиту до Китаю.

Візит президента Бразилії до Китаю був спрямований на зміцнення зв'язків, а також аби поширити повідомлення про те, що Бразилія нібито  повертається як ключовий гравець на світовій арені. The Guardian повідомляє, що Бразилія намагається балансувати між зв'язками з Пекіном та Вашингтоном. Перед візитом до Китаю, цим Лула да Сілва зустрівся з Джо Байденом.

Незадовго до поїздки до Китаю, президент Бразилії запропонував створити групу країн-посередників у питанні війни Росії проти України. Тоді він наголосив, що обговорить це питання у Пекіні. 

У Китаї йому поставили питання щодо прогресу цієї ініціативи, проте Лула да Сілва не надав подробиць.

«Важливо мати терпіння, щоб розмовляти з Путіним і Зеленським. Але перш за все необхідно переконати зупинитися країни, які постачають зброю, розпалюють війну», – сказав він.

Нагадаємо, що Бразилія відмовила Україні у постачанні зброї, і натомість наполягає на посередництві в мирних переговорах. «Я не хочу вступати у війну. Я хочу закінчити війну», – сказав президент Бразилії.

Читайте також:

Миротворець за чужий рахунок. Що потрібно нагадати президенту Бразилії

«Зеленський не може хотіти всього». Президент Бразилії оскандалився заявою про Крим

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: