Російська ядерна зброя в Білорусі: на який крок готова піти Польща

Російська ядерна зброя в Білорусі: на який крок готова піти Польща
Росія шантажує світ ядерною зброєю
фото ілюстративне

Польща готова розширити свою участь у рамках ядерного стримування НАТО

На тлі намірів Росії розмістити ядерну зброю на території Білорусі Польща може розглянути можливість розширення своєї участі у ядерному стримуванні в рамках військового альянсу НАТО. Про це сказав радник президента Польщі з питань безпеки Яцек Севера в інтерв'ю DPA.

Так, на питання чи будуть ці країни  наполягати на розміщенні ядерної зброї США на своїй території, Севера сказав: «Польща була б потенційно готова розширити свою участь і співпрацю в рамках ядерного стримування НАТО і взяти на себе відповідальність, але розгортання ядерної зброї - це щось інше».

Він не уточнив, як саме бачить посилення участі Польщі в цій програмі, однак зазначив, що це може включати використання стратегічних бомбардувальників, які можуть застосовувати ядерну зброю.

Як відомо, у жовтні минулого року президент Польщі Анджей Дуда також висловив зацікавленість у розширенні участі Варшави у групі ядерного планування НАТО.

США розмістили ядерну зброю в кількох європейських країнах у рамках програми НАТО, відомої як «розподіл ядерної зброї». Участь Польщі в ній поки що була обмеженою.

Нагадаємо, 25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі є простим шантажем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: