Тетяна Мокріді Політтехнолог

Геббельс повстав із мертвих. Чому українці продають дітей?

Російська пропаганда перейшла всі межі у своїй брехливості
колаж: hromadske

«Чим жахливіша брехня, тим охочіше в неї повірять»

Тези, які розручує Кремль про біолабораторії і продаж українцями своїх дітей на органи у нас викликають сміх і хвилю мемчиків. А мене це зараз шокує, бо ця маячня працює в США та потроху залазить в мозок американців.

Днями я зайшла в магазин. І продавчиня почувши «nice language», уточнила звідки я. Дізнавшись, що з України запитала: «Чи правда, що в Україні часті випадки продажу дітей… на органи?» Від такого питання я ледь не втратила свідомість і почала пояснювати, що це російська пропаганда. Але! Мене не почули. Знаєте чому? Бо хіба так можна брехати? Чи може бути неправдою така інформація? Ні, ніколи. Бо це ж про святе і найдорожче – дітей. Але ж жінка не в курсі, що у схибленого карлика в Кремлі нема берегів і він вбиває дітей, їх маленьких забирають у батьків, викрадають і сотнями тисяч вивозять на територію Росії. Я весь час про це думаю. Це найстрашніше, що може трапитися з батьками і дітьми.

Думаєте запитання в магазині – це поодинокий випадок? Ні! Власниця банку, прикладом, може вести приватну переписку і надсилати відео, новини про біолабораторії і викрадення дітей в Україні. «Свідки» злочинів на чистісінькій англійській мові переконують людей, що вся ця хвора фантазія – правда. Після чого американка робить висновок: «Я не буду допомагати українцям, жодної копійки не перерахую в цю злочинну країну». Не можуть люди з їхньою ментальністю осягнути, що так можна брехати. For what reason?

Звичайно, люди всі різні. Більшість співчуває і каже, що все зміниться, як Путін помре. Але для них всіх війна десь там… дуже далеко. Не на їх землі, не в їхньому домі. Люди не мають уяви, що все починається з великої брехні, яку повторюють до тих пір, поки в неї не повірять. Саме пропаганда за Геббельсом відкриває двері для великих війн. Геббельс постав із мертвих в обличчі Путіна.

Ми з вами жили серед цієї фабрики брехні десятиліттями, в революціях і війні приходило розуміння, тому можемо пореготати і запитати вранці своїх курок в курнику, кому вони за ніч продали автомати Калашнікова. І кожна бабця в селі плюне межи очі тому, хто скаже щось погане про дитину. Українці знають, що нічого святого у Кремля не було, нема і не буде. І найкраще, що може бути для нас з вами, коли «Масква згарєла целіком».

Але головне зараз: донести світу, що пропаганда Москви несе смерть і війну. Кожна новина і кожне відео мають бути заштамповані «Liе». Все що можна перекрити в інфопросторі, треба перекрити. Це вже питання світової безпеки. Якось Путін відмітив: «Геббельс талантлівий чєловєк бил». Зрозуміло, хто у кого кумир. Усі ключові виступи терориста – сучасна адаптація відомих промов Гітлера.

Ідеологи Кремля давно завчили цитати Геббельса і намагаються маніпулювати всім світом:

  • «Чим жахливіша брехня, тим охочіше в неї повірять, адже оволодіння масами – єдина ціль пропаганди»;
  • «Найгірший ворог будь-якої пропаганди – інтелектуалізм»;
  • «Забери у народу історію – і через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна керувати, як стадом»;
  • «Дайте мені засоби масової інформації, і я з будь-якого народу зроблю стадо свиней»;
  • «Пропаганда втрачає силу, коли стає явною»;
  • «Ми домагаємося не правди, а ефекту»;
  • «Брехня, повторена тисячу разів, стає правдою»;
  • «Народ без релігії – це як людина без дихання»;
  • «Якщо ви вимовите досить велику брехню і будете її повторювати, то люди в підсумку в неї повірять».
Читайте також: 
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: