Сергій Борщевський Поет, перекладач, дипломат

Росіяни не проти війни. Вони проти тимчасових незручностей

Українці хочуть бути вільними, а росіяни просто поїсти
фото з відкритих джерел

Хтось іще шукає «хороших» росіян? Не варто, вони безнадійні

У дні моєї юності, в добу глухого радянського соціалізму з нелюдським обличчям, побутував анекдот про те, як парторг на зборах каже громаді, що в ім'я побудови комунізму кожен десятий член колективу завтра має бути повішений. Парторг цікавиться, чи має хтось запитання, і чує голос із зали: – Мотузки з дому брати чи влада видасть?

В Росії ніщо не змінилося. Прочитав, що силовики у Самарській області затримали активістку «ради матерів і дружин мобілізованих» Ольгу Цуканову і ще двох жінок.

А тепер увага: жінки скаржилися, що їхніх чоловіків «кинули на війну непідготовленими і без належного обмундирування», і вимагали зустрічі з президентом РФ.

Про те, що їхні чоловіки йдуть убивати, ні слова. От тільки влада не подбала про те, щоб їх до вбивств добре підготувати та екіпірувати. Інших претензій не висловлено.

Хтось іще шукає «хороших» росіян? Не варто, вони безнадійні. Тому відповідати за злочини повинен увесь айсберг, а не тільки його «верхівка».

Читайте також: 
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: