Ексспівробітника СБУ, який перейшов на бік «ДНР», заочно засудили на 12 років

Ексспівробітника СБУ, який перейшов на бік «ДНР», заочно засудили на 12 років

Колишній співробітник СБУ вербував інформаторів «ДНР»

Зловмисник піддавав людей тортурам і погрожував їм незаконним позбавленням волі

У Донецькій області колишнього співробітника СБУ заочно засудили до 12 років позбавлення волі за участь у діяльності терористичної «ДНР».

Про це в четвер, 17 липня, повідомляє пресцентр СБУ.

«Оперативники і слідчі спецслужби встановили, що колишній начальник одного з міських відділень СБ України в 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань. Перебуваючи на посаді керівника так званого Макіївського підрозділу «МГБ ДНР», він активно протидіяв військовим підрозділам і правоохоронним органам, залученим в антитерористичну операцію і операцію Об'єднаних сил», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зловмисник підшукував серед місцевого населення громадян, яких під приводами нібито кримінального переслідування змушував збирати інформацію про військовослужбовців Збройних сил України та СБУ. У разі відмови - піддавав людей тортурам і погрожував їм незаконним позбавленням волі.

За рішенням Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області фігуранта справи судили за вчинення злочину, передбаченого статтею про створення терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3) Кримінального кодексу України.

Початок терміну відбування покарання буде обчислюватися з дня його затримання і приведення судового рішення у виконання. Вирок суду вступив у законну силу.

Зараз зловмисник знаходиться в розшуку.

До слова, СБУ підозрює колишнього заступника міністра економіки у роботі на російські спецслужби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: