На Донеччині трьом організаторкам незаконного референдуму загрожує до 10 років за ґратами

На Донеччині трьом організаторкам незаконного референдуму загрожує до 10 років за ґратами
У Бахмуті 2014 року організували незаконний референдум
Фото: freeradio.com

Жінки були членами «дільничної виборчої комісії»

До 10 років ув’язнення загрожує трьом мешканкам Донеччини, які організували незаконний референдум. Жінок обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України). Про це інформує Прокуратура Донецької області.

«У травні 2014 року жінки, у якості «членів дільничної виборчої комісії», брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на території міста Бахмута та села Колодязь Лиманського району Донецької області з метою зміни меж території та державного кордону України», – ідеться у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Максимальне покарання за вказаною статтею – до десяти років позбавлення волі.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що має намір винести питання про статус олігархів в Україні на всеукраїнський референдум. Він підкреслив, що це може бути єдине питання, яке буде обговорюватися за допомогою референдуму.

Нагадаємо, раніше Зеленський вніс до парламенту законопроект про олігархів. У документі йдеться, що рішення про внесення особи до реєстру олігархів буде приймати РНБО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: