Жителі Іванкова врятували роботи Марії Приймаченко

Жителі Іванкова врятували роботи Марії Приймаченко
Народна художниця України Марія Приймаченко створила понад 800 картин
фото із відкритих джерел

Росіяни спалили унікальний музей майстрині під Києвом

Російські окупанти зруйнували історико-краєзнавчий музей в Іванкові, що Київській області. Роботи художниці Марії Приймаченко ще вчора вважали втраченими, однак місцевим жителям вдалося їх врятувати.

Інформація про врятовані легендарні роботи відомої народної художниці, що зберігалися в місцевому історико-краєзнавчому музеї, з'явилась на сторінці журналістки Тетяни Гончарової. Вона наголосила, музей – відбудують.

«Роботи Приймаченко іванківці винесли по хатах! Вони не згоріли! Слава українцям! Музей відбудуємо!» – зазначила журналістка.

Марія Приймаченко – українська народна художниця в жанрі «наївного мистецтва», лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка, народна художниця України. Створила понад 800 картин.

27 лютого у результаті військової агресії Росії проти України в містечку Іванків, що під Києвом, згорів історико-краєзнавчий музей.

Додамо, що село Іванків Київської області зазнало масштабних руйнувань унаслідок атаки «русского мира».

Як повідомляв «Главком», міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до ЮНЕСКО з проханням позбавити Росію статусу члена організації і змінити країну-організатора 45-ї сесії Комітету всесвітньої спадщин.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: