Їжа наодинці може викликати певні хвороби – несподіваний висновок вчених

Їжа наодинці може викликати певні хвороби – несподіваний висновок вчених

Часті прийоми їжі поодинці пов'язані зі збільшенням ризику ожиріння та підвищеним кров'яним тиском

Фото з відкритих джерел

Прийом їжі поодинці збільшує ризик хвороб серця у літніх жінок

Дослідники з Кореї виявили, що харчування наодинці призводить до підвищення ризику розвитку серцево-судинних захворювань у жінок похилого віку. Стаття вчених опублікована в журналі Menopause.

При харчуванні поодинці люди схильні їсти швидше. Наслідком цього є збільшення індексу маси тіла, кров'яного тиску та рівня ліпідів крові – факторів, які збільшують небезпеку розвитку серцево-судинних захворювань. Вчені з трьох південнокорейських університетів проаналізували здоров'я близько 600 жінок віком від 65 років. Вони порівняли спосіб життя та дієту учасниць дослідження, які харчувалися наодинці та в компанії.

З'ясувалося, що у перших було меншим споживання калорій, вуглеводів, клітковини, натрію та калію. Крім того, у них у 2,58 рази був вищий ризик розвитку стенокардії – спричинених скороченням притоку крові болю в грудях, які також є симптомом коронарної недостатності.

Проведене раніше дослідження також показало, що часті харчування поодинці пов'язані зі збільшенням ризику ожиріння та підвищеним кров'яним тиском.

Нагадаємо, дієтологиня назвала ідеальну їжу для сніданку.

Також, індійська дієтологиня Нмамі Агарвал назвала спосіб їсти яйця так, щоб вони приносили максимальну користь для здоров'я.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: