Українка сім місяців хворіла на Covid-19: «Скрізь розводили руками»

Українка сім місяців хворіла на Covid-19: «Скрізь розводили руками»
Юлія здолала одразу дві важкі хвороби
Фото: Юлія Драпата/Facebook

Юлія Драпата розповіла про наслідки тривалої недуги

Юлія Драпата все ще скаржиться на сильний головний біль та слабкість, однак радіє, що тривала хвороба позаду. Жінка мимоволі стала рекордсменкою – найдовше в Україні хворіла на Covid-19. Недуга не відпускала її 7 місяців і 13 днів.

18 грудня це зафіксували у Книзі рекордів України, а Юлії видали диплом. У ньому вказано, що вона що вона нездужала у період із 2 листопада 2020 року до 15 червня 2021 року. Про те, як минала хвороба та що довелося пережити, рекордсменка поділилася з «Главкомом».

«Я боролася з лімфомою і поїхала на хіміотерапію до Німеччини. Там мені зробили тест, а ввечері неочікувано прийшов позитивний результат», – пригадує Юлія.

Юлія лікувалася також від лімфоми. Фото: Юлія Драпата/FacebookЮлія лікувалася також від лімфоми. Фото: Юлія Драпата/Facebook

Жінка змушена була повернутися додому. Згодом з’явилися і симптоми, вона втратила нюх, діагностували також 15% ураження легенів. Температури у Юлії не було, але боліла голова, мучила задишка. За місяць симптоми пішли, та ПЛР-тест, на лихо, все ще був позитивним, антитіл у крові не виявили. Ситуація не змінилася ні за два місяці, ні за три, ні за чотири…

«Німецькі лікарі були дуже подивовані, але пояснили, допомогти не можуть, бо ж я громадянка іншої держави. Порадили проконсультуватися в українських медиків, мовляв, унікальний випадок, їх мала б зацікавити така пацієнтка. Але куди б я не зверталася – скрізь розводили руками», – пояснила Юлія Драпата.

Родина Юлії – чоловік та двоє синів – також перехворіли на Covid-19, але всі одужали за два тижні. Вона ж чекала на негативний результат більше як пів року. Увесь цей час ні з ким не спілкувалася, а гуляти виходила лише у двір. Хоча після чотирьох місяців хвороби її запевнили, що не поширює вірус, усе ж було страшно.

Юлія та її родина, 2020 рік. Фото: Юлія Драпата/FacebookЮлія та її родина, 2020 рік. Фото: Юлія Драпата/Facebook

Жінка каже, хворіти було важко і морально, і матеріально, зізнається, що й плакала часом. Переживань додавало й те, що доки мала Covid-19, не могла робити хіміотерапію. Нині всі страхи позаду, Юлія перебуває у ремісії.

А ось наслідки коронавірусу відчуває. Щоправда, антитіла до нього вже з’явилися у крові.

«Повернулися головні болі, були проблеми з нирками, постраждали легені. Організм виснажився, це дається взнаки», – каже жінка.

Юлія пояснює, погодилася зареєструвати свою рекордно довгу хворобу, аби на цей випадок звернули увагу та, можливо, розробили протоколи лікування для пацієнтів, котрі тривало хворіють на Covid-19, бо нині медична система України допомагати таким недужим не готова.

Раніше в Україні виявили штам «Омікрон». Особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на Covid-19. Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні.

Раніше міністри охорони здоров'я країн G7 («Великої сімки» – Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США) заявили, що новий штам коронавірусу «Омікрон» є найбільшою загрозою для глобальної охорони здоров'я.

Крім того, мережевий аналітик показав темпи розповсюдження «Омікрону» в світі.

Зауважимо, що «Омікрон» виявили вже у 77 країнах.

Також вчені виявили два незвичайні симптоми нового штаму «Омікрон».

Напередодні головна інфекціоніста України Ольга Голубовська висловила припущення, що штам Covid-19 «Омікрон» уже циркулює в нашій країні. Вона розповіла, що симптоми нового штаму коронавірусу «Омікрон», який вже поширюється планетою, мало чим відрізняються від симптомів інших варіантів.

До слова, ВООЗ оцінила вплив мутацій нового штаму Covid-19 на вакцини.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: