Віктор Ляшко закликав літніх людей «не вірити фрікам» та вакцинуватися

Віктор Ляшко закликав літніх людей «не вірити фрікам» та вакцинуватися
Літні люди можуть зазнавати важких наслідків перебігу коронавірусу через хронічні недуги
фото з відкритих джерел

80% летальних випадків від ковіду – серед людей старших за 60 років

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко закликав українців вакцинуватися від коронавірусу і не вірити ніяким фрікам.

«Я звертаюся зараз до всіх. Вакцина в Україні ефективна, безпечна і захищає від середньої тяжкості і тяжкого перебігу хвороби. І не вірте, будь ласка, ніяким фрікам», – сказав він в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Ляшко, зокрема, акцентував увагу на вакцинації літніх людей. «Дітей, прошу, які вакцинувалися, допоможіть провакцинувати своїх батьків. Повірте, краще готуватися до новорічних свят в родинному колі», – сказав він.

За його словами, у реанімаціях сьогодні – переважно люди похилого віку. 80% летальних випадків від ковіду – серед людей старших за 60 років.

«Тому це для нас пріоритетна група. І ми направляємо всі зусилля, щоб вакцинувати саме людей похилого віку, 60+, але при цьому вакцинуємо усіх – від 18-ти до 60-ти. Для 60+ ми навіть зараз відкрили і пункти щеплення в кабінетах «Укрпошти», люди пенсійного віку найчастіше відвідують ці установи», – додав міністр.

Нагадаємо, станом на 16 жовтня, в Україні зафіксовано 12983 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби Covid-19. З них дітей – 1105, медпрацівників – 204. Також за минулу добу госпіталізовано – 2859 осіб, летальних випадків – 277, одужало – 5874 особи.

Як повідомлялося, на початку вересня, за повідомленням Національної академії наук України, захворюваність на Covid-19 серед дітей перевищила 10% від загальної кількості заражень, що стало максимальним показником із початку пандемії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: