Зміна ДНК та безпліддя. МОЗ спростував головні фейки про covid-вакцинацію

Зміна ДНК та безпліддя. МОЗ спростував головні фейки про covid-вакцинацію
Люди досі вірять у нісенітниці про вакцинацію
фото з відкритих джерел

Вакцини проти коронавірусу ефективні, їх було ретельно досліджено

Фейкам про вакцинацію проти коронавірусу вірити не слід. Після ін'єкції людині не загрожує безпліддя, ні зміна її ДНК. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я хотів би почати з того, що зараз вісім з 10 людей, які помирають, – це люди похилого віку. І я б закликав кожного захистити своїх рідних і близьких і спонукати їх провести вакцинацію, тому що це дійсно невідворотні втрати, втрати, які неможливо буде ніколи повернути», – сказав чиновник.

За його словами, препарати, якими вакцинують українців, було добре досліджено. Тих наслідків, якими лякають у мережі, після ін'єкцій немає.

«Другою ключовою тезою для мене є те, що вакцини ефективні, і це є доказова медицина, про це є дослідження. Тому не довіряйте фейкам чи якимось групам, які прочитали про якісь віртуальні речі, що вакцина викликає або безпліддя, або впливає на вашу ДНК», – наголосив головний санлікар.

Також він нагадав про необхідність дотримуватися соціальної дистанції та носити захисні маски.

«Напевно, остання теза – це те, що вакцинація є дійсно ефективним методом, коли людина, навіть якщо вона і буде інфікована, переносить захворювання у легкій формі. Але не варто забувати про звичайні протиепідемічні норми, дотримуватися дистанції, використовувати маски... Стежте за цими нормами, які зараз є, це також ефективні дії проти коронавірусу», – резюмував Кузін.

Додамо, в Україні роблять covid-щеплення вакциною CoronaVac компанії Sinovac Biotech, Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech та AstraZeneca-SKBio, цей препарат виробляється у Південній Кореї.

Нагадаємо, львівські медики показали відео з ковідних лікарень та виступили за локдаун. Враховуючи стрімкі темпи госпіталізацій, вже за тиждень медикам не буде куди класти пацієнтів. Наразі у Львові виписують значно менше пацієнтів, аніж госпіталізують.

Також Україна оновила добовий рекорд щеплень від коронавірусу. Від початку вакцинальної кампанії щеплено однією дозою – 9,5 млн людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7,2 млн осіб. Загалом проведено майже 16,8 млн щеплень.

Графіка МОЗГрафіка МОЗ

Як відомо, за минулу добу в Україні виявили максимум нових Covid-хворих – понад 26 тисяч. МОЗ наголошує, що 94% госпіталізованих із Covid-19 минулого тижня – невакциновані.

В Україні почастішали випадки, коли людина користується справжнім сертифікатом про вакцинацію від коронавірусу, але щеплення насправді не було. У Мінцифри повідомили, що згодом «липові» covid-сертифікати відбиратимуть, а лікарів-фальсифікаторів покарають. Нагадаємо, на Закарпатті замість щеплення медики зливали вакцини в каналізацію.

Раніше очільник МВС розповів, як поліція знаходить фейкові covid-сертифікати. Монастирський повідомив, що 90% випадків поширення підроблених covid-документів є звичайним шахрайством. Але є й випадки надання медиками «майже оригінальних» документів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: