Байден прокоментував рішення щодо передачі Україні касетних боєприпасів

Байден прокоментував рішення щодо передачі Україні касетних боєприпасів
Президент США Джо Байден
фото з відкритих джерел

Поставки будуть здійснюватися до тих пір, поки заводи в США не зможуть виробляти більше звичайних боєприпасів калібру 155 міліметрів

Глава Білого дому Джо Байден заявив, що рішення щодо передачі від США касетних боєприпасів для ЗСУ далось йому «складно». Про це повідомляє CNN.

«Для мене це рішення було складним. До речі, я обговорив це із нашими союзниками, я обговорив це з представниками влади. Українцям не вистачає боєприпасів», – заявив Байден.

Він зазначив, що поставки будуть здійснюватися до тих пір, поки заводи в США не зможуть виробляти більше звичайних боєприпасів калібру 155 міліметрів.

Байден нагадав, що США та Україна не підписували зобов’язань щодо невикористання касетних боєприпасів, як інші деякі країни.

«Головне зараз, чи мають вони зброю, щоб зупинити росіян зараз – щоб вони не могли перешкодити українському наступу. Я думаю, що їм потрібні касетні боєприпаси», – заявив Байден.

Нагадаємо, 7 липня, Сполучені Штати Америки (США) оголосили черговий пакет військової допомоги для України вартістю понад $500 млн. Сполучені Штати Америки у новому пакеті військової допомоги нададуть Україні касетні боєприпаси. 

Рішення прийнято на тлі контрнаступу України та скорочення західних запасів звичайних артилерійських боєприпасів.

Україні передадуть касетні артилерійські снаряди M864, вперше виготовлені у 1987 році. Їх запускатимуть зі 155-мм гаубиць, наданих Україні США та партнерами. У своїй останній загальнодоступній оцінці, проведеній понад 20 років тому, Пентагон зауважив, що «несправність» цього артилерійського снаряда – 6%. Це означає, що принаймні чотири з кожного з 72 суббоєприпасів, які несе кожен снаряд, залишаться нерозірваними.

До слова, НАТО не має єдиної позиції щодо передачі касетних боєприпасів Україні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: