Ракетна атака по Україні: деталі про пошкодження та наслідки

Ракетна атака по Україні: деталі про пошкодження та наслідки
Україну атакували 13 ворожих стратегічних бомбардувальників типу «ТУ»
фото ілюстративне

Повітряна тривога в Україні тривала майже п'ять годин

Вранці в четвер російський агресор здійснив черговий масований залп ракетами наземного, повітряного і морського базування по цивільній інфраструктурі України.

Під час ранкових ударів, яким передувала нічна атака дронів, Російська Федерація використала крилаті ракети Х-101/Х-555, «Калібр», Х-22 та Х-32 та протирадіолокаційні ракети Х-31П. Також 11 баражуючих боєприпасів «Shahed-131/136» було знищено протиповітряною обороною вночі на східному напрямку.

За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного українським силам ППО вдалося збити 54 із 69 крилатих ракет, випущених окупантами по Україні 29 грудня.

У ході масованої ракетної атаки росіян вранці 29 грудня по території України, кілька об'єктів енергетики України отримали пошкодження. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Це вже 22-га терористична атака Росії на енергетичні об'єкти ДТЕК.

Нагадаємо, повітряна тривога в Україні тривала майже п'ять годин.

Ракетна атака по Україні: деталі про пошкодження та наслідки  фото 1

Генштаб ЗСУ повідомив, що у ніч на 29 грудня російські окупанти вчергове завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БпЛА «Шахед-136». 11 цих дронів підрозділи Сил оборони України збили.

Читайте також: Україна розробляє безпілотники, здатні атакувати ворожі дрони

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: