Окупанти попередили: бомбитимуть Святогірську лавру, «бо там бойовики»

Окупанти попередили: бомбитимуть Святогірську лавру, «бо там бойовики»
Святогірська лавра на Донбасі досі управляється Московським патріархатом
фото з відкритих джерел

Окупанти вже раніше обстрілювали Святогірську лавру

Міноборони РФ традиційно анонсує чергові об'єкти, по яких будуть завдані удари, аргументуючи це тим, що саме там «ховаються бойовики, нацисти, націоналісти» і т.п. Цього разу було заявлено про удар по Свято-Успенській Святогірській лаврі.

«У Святогірську «Донецької народної республіки» бойовики націоналістичних батальйонів розмістили артилерійські знаряддя та РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – Ред.) на території монастиря Свято-Успенської Святогірської лаври», – заявив у п'ятницю начальник національного центру управління обороною РФ генерал-полковник Михайло Мізінцев.

При цьому він уточнив, що в обителі перебуває понад 100 цивільних осіб: священнослужителі, послушники, біженці.

Нагадаємо, 12 березня російські окупанти вже обстрілювали Святогірську лавру. Від вибухової хвилі були ушкоджені приміщення лаври, в яких проживала братія монастиря та чисельні біженці. Були розбиті практично всі вікна, церковні споруди зазнали руйнувань різного ступеня.

Зазначимо, що Святогірська лавра на Донбасі досі управляється Московським патріархатом, духовенство якого в Україні часто співпрацює з окупантами.

Як відомо, Свято-Успенська Святогірська лавра – це дуже давній монастир. Перші згадки про нього датуються 1526 роком, та монахи тут жили ще в часи Русі. Окрім наземних будівель, має крейдяні печери. Лавра має велику історичну цінність.

У ранковому оперативному зведенні 30 квітня Генштаб Збройних сил України повідомив, що тривають наступальні дії противника у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: