СБУ викрила мільйонні розкрадання на утепленні дитсадочку на Харківщині

СБУ викрила мільйонні розкрадання на утепленні дитсадочку на Харківщині
Учасники злочинної схеми не виконали відповідних робіт, а перераховані бюджетні гроші вивели у тінь
фото: ssu.kharkiv/Facebook

Учасники оборудки вносили до звітної документації недостовірні відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт

СБУ ліквідувала схему розкрадання бюджетних грошей, виділених на реконструкцію соціальних об’єктів у Харківській області. Зокрема правоохоронці встановили, що зловмисники привласнили майже 2 млн грн, які були призначені для капітального ремонту і утеплення дитячого садочку у м. Дергачі. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляє Управління СБУ у Харківській області.

За даними слідства, злочинну схему організував керівник однієї з комерційних структур регіону. У 2019 році він уклав договір з представниками Дергачівської міської ради на проведення капітального ремонту місцевого дитсадочку.

Згідно з підписаними документами, підрядники мали підвищити енергоефективність будівлі, у тому числі через утеплення її фасаду та заміну старих вікон.

Проте, учасники оборудки не виконали відповідних робіт, а перераховані бюджетні гроші вивели у тінь. При цьому вони вносили до звітної документації недостовірні відомості щодо обсягів та вартості ремонтних робіт.

Наразі керівнику компанії повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Нагадаємо, раніше СБУ виявила у Донецькій області та Херсоні схрони з патронами та вибухівкою.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: