«Укрзалізниця» зібралася оновити парк приміських та регіональних поїздів

«Укрзалізниця» зібралася оновити парк приміських та регіональних поїздів
Компанія «Укрзалізниця» оголосила тендер у системі Prozorro на закупівлю 80 нових приміських та регіональних поїздів
фото myvin.com.ua

Загалом компанія планує придбати 80 нових потягів

Компанія «Укрзалізниця» вперше від початку незалежності України розпочинає масштабне оновлення парку приміських та регіональних поїздів. 1 жовтня 2021 року компанія оголосила тендер у системі Prozorro на закупівлю 80 нових приміських та регіональних поїздів, зазначає пресслужба відомства.

«Загалом у рамках тендеру компанія планує придбати 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. Також буде придбано 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів. Загальна сума закупівлі – понад 31,4 млрд грн. Таким чином, 60 закуплених поїздів будуть задіяні у проєкті City Express, а ще 20 планується запустити на наявних та нових регіональних маршрутах», – ідеться у повідомленні.

До участі у тендерній закупівлі запрошені провідні світові виробники – запити на комерційні пропозиції були надіслані компаніям Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківському вагонобудівному заводу. «Укрзалізниця» прийматиме заявки на участь у тендері до 1 листопада 2021 року, аукціон відбудеться 7 грудня.

«Співпраця з переможцем тендеру розрахована на 5 років, тож поставки поїздів заплановані партіями до 2026 року», – зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, парк приміських електропоїздів «Укрзалізниці» зношений на понад 90%, тому оновлення цього сегменту перевезень є критичним з огляду на безпеку та комфорт пасажирів.

До слова, після півторарічної перерви Україна відновлює залізничне сполучення з Польщею. Рух відновиться 10 жовтня.

Як раніше повідомлялося, СБУ викрила чергову схему розкрадання коштів на «Укрзалізниці».

Відома акторка Римма Зюбіна розкритикувала рівень комфорту у поїзді Інтерсіті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: