В окупованому Севастополі військові кораблі розпилюють прямісінько на пляжах

В окупованому Севастополі військові кораблі розпилюють прямісінько на пляжах
Місцеві жителі виступають проти робіт з утилізації кораблів у бухті, бо бояться погіршення екологічної обстановки

Незважаючи на розголос у ЗМІ і реакцію Севприроднагляду, роботи не зупинили

В окупованому Росією Севастополі, в Козачій бухті, прямо на пляжі проводять роботи з утилізації списаних кораблів Чорноморського флоту. Про це повідомив місцевий телеканал НТС.

На роботи із розпилювання судна на пляжі вже звернув увагу так званий департамент природних ресурсів і екології міста Севастополя.

«Інспектори Севприроднагляду провели обстеження території. Встановлено, що ділянка не належить до природної території, яка перебуває під особливою охорною, – заказника «Бухта Козача «. Однак зафіксовані порушення в акваторії Чорного моря», – сказано в повідомленні.

Однак, як зазначає НТС, незважаючи на розголос у ЗМІ і реакцію Севприроднагляду, роботи із розпилювання кораблів на пляжі не зупинили. Більш того, якщо раніше біля причалу був тільки один корабель для розпилу – МРК «Міраж», то тепер до нього додався малий протичовновий корабель «Володимирець».

На місці розпилу кораблів, крім розкиданого сміття упереміш із металобрухтом, журналісти помітили екскаватор. На думку місцевих жителів, працівники підприємства спеціально поглибили дно бухти, а здобутим піском і ґрунтом стали підсипати дорогу, щоб потім сушею вивозити розпиляний металобрухт для продажу.

Місцеві жителі виступають проти робіт з утилізації кораблів у бухті, бо бояться погіршення екологічної обстановки.

Як відомо, Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. В даний момент між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострів.

Раніше у Міністерстві оборони США повідомили про посилення Росією довгострокової військової присутності у Криму. Про це заявив очільник Розвідувального управління міноборони США генерал-лейтенант Скотт Беррьє у письмових свідченнях наданих Комітету Сенату США зі збройних сил.

Як раніше писав «Главком», Росія почала часткове виведення російських військ з території тимчасово окупованого півострова Крим. Однак відведення російського війська від східного кордону України у Воронезькій області так і не спостерігається. Про це заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Тим часом, у Північноатлантичному Альянсі заявили, що вітають факт зниження напруги на кордонах з Україною, яка відбулася останнім часом, але продовжує вимагати від Росії зупинити військове нарощування та долучитися до політичного процесу з вирішення конфлікту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: