Вибухи на авіабазах Росії: ЗСУ назвали ймовірну причину зникнення 10 літаків

Вибухи на авіабазах Росії: ЗСУ назвали ймовірну причину зникнення 10 літаків
У результаті інциденту було пошкоджено один літак Ту-22М
фото з відкритих джерел

Після вибуху на аеродромі «Дягілєво» зі стоянки зникло 10 бомбардувальників Ту-22 М, якими РФ атакує Україну

Зникнення 10 російських бомбардувальників після вибухів на авіабазі «Дягілєво» може свідчити про низький рівень підготовки ворога та нехтування заходами безпеки. Про це повідомляють Збройні сили України.

«Після дивного спалаху та вибуху бензовоза 5 грудня на аеродромі стратегічної авіації «Дягілєво» Рязанської області зі стоянки зникло 10 бомбардувальників Ту-22 М, які завдавали ракетні удари по Україні», – нагадали захисники.

Вони зазначили, що в той день в результаті інциденту також було пошкоджено один літак Ту-22М. «Найбільш ймовірною причиною події є низький рівень підготовки, недбале ставлення до своїх обов'язків та нехтування заходами безпеки з боку технічного персоналу ВКС РФ», – припускають в ЗСУ.

Як повідомлялося, на аеродромі в Саратовській області зранку 5 грудня безпілотник упав на злітно-посадковій смузі аеробази «Энгельс-1». Пошкоджень зазнали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Щонайменше двоє вояків РФ отримали поранення, їх госпіталізували. 

Також у вівторок, 6 грудня, на світанку у російському місті Курськ сталася пожежа на аеродромі. Як повідомлялося, унаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач. Постраждалих немає.

До вдома у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що удари по двох російських стратегічних авіабазах, яких, ймовірно, 5 грудня завдали українські війська, продемонстрували здатність України зірвати кампанію ударів Росії по українській інфраструктурі. 

Читайте також: The Guardian: Удари по російських авіабазах – Київ продовжує дивувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: