Ворог усвідомлює свій близький кінець. Військовий експерт пояснив, в яку пастку потрапила Росія

Ворог усвідомлює свій близький кінець. Військовий експерт пояснив, в яку пастку потрапила Росія
Ворог безсилий проти високоманеврених і високоточних систем ураження
фото з відкритих джерел

Контрнаступальні дії наших Збройних сил уже розпочались із завдавання ударів по тилах ворога

Російська армія сьогодні опинилася у скрутній ситуації на фронті. Вона безсила проти високоманеврених і високоточних систем ураження, які є в України. Таку думку висловив генерал-майор ЗСУ, керівник ГО «Аналітичний центр вивчення і протидії гібридним загрозам» Сергій Савченко у статті «Чекаєте на контрнаступ? Все вже почалось».

Військовий експерт зазначив, що контрнаступальні дії наших Збройних сил уже розпочались. І розпочалися вони не з вогневої підготовки по передньому краю оборони противника, а з завдавання ударів на всю глибину його оперативної побудови.

«За пріоритет узято вирішення оперативного завдання з руйнування системи логістики противника. Слід підкреслити, що йдеться не про знищення окремих складів, якими б великими й важливими вони не були. Ідеться про руйнування (знищення) саме системи логістики», – зазначив він.

За словами Савченка, разом зі знищенням існуючих складів і баз будуть узяті під вогневий контроль комунікації, які використовуються для поставок матеріальних ресурсів, станції розвантаження, тилові пункти управління та інші її елементи.

«Нанесенням ударів припинятимуться спроби ворога відновити систему логістики. Імовірно, до вирішення цього завдання на шляхах підвезення та евакуації будуть долучені Сили спеціальних операцій. Вирішення цього ключового завдання остаточно знищить спроможність військ противника до наступальних дій», – пояснив експерт.

Аналітик вважає, що обраний нашим командуванням напрям дій на фронті вірний. Він зазначив, що послідовне знищення системи логістики наростатиме з надходженням додаткових засобів ураження.

«При цьому ворог безсилий проти високоманеврених і високоточних систем ураження. Чи не єдиний спосіб боротьби з ними – використання диверсійно-розвідувальних груп, до підвищення активності яких ми маємо бути готові. Разом з ударами по елементах системи логістики вирішується оперативне завдання з дезорганізації (знищення) системи управління противника. Чи не щодня ми отримуємо повідомлення про ураження чергового командного пункту, і знаходимо тому підтвердження в повідомленнях російських груп соціальних мереж про загибель офіцерів командного складу з’єднань та частин агресора», – йдеться у публікації.

За словами військового експерта, останнім часом пункти управління і логістичні центри ворога «метаються, наче щури, по нашій землі, шукаючи собі порятунку в якому-небудь безпечному місці». Але, як наголосив Савченко, безпечних місць для ворога немає й не буде.

«І знову зазначу, що мова має йти не тільки про командні пункти військ ворога, а про систему управління: пункти управління, польові вузли зв’язку, системи польового мобільного Інтернету та інші елементи. Крім фізичного знищення об’єктів, вирішення цього завдання передбачає застосування засобів РЕБ із придушення ліній зв’язку та інші заходи», – зазначив він.

У ситуації, в якій опинилася сьогодні російська армія, на думку Савченка, ворог намагатиметься добитися перемир’я під будь-яким приводом, щоб отримати час на підготовку до нової фази агресії.

«Ворог теж усвідомлює свій близький кінець. Єдине, що може його врятувати, – це перемир’я і переведення військової агресії в переговорний процес. Росії життєво необхідно закріпити захоплені території й отримати час на підготовку нової фази агресії. Без перемир’я відбудеться швидка і неминуча поразка агресора», – вважає експерт.

Нагадаємо, триває 159-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Окупанти провели кілька невдалих штурмів на Донбасі та перегруповують свої війська на Запорізькому напрямку. Також ворог посилює угруповання військ на Криворізькому напрямку.

Тим часом стало відомо, що російські війська активізували атаки у Харківській області, що може свідчити про намагання окупантів просуватися на захід області або в напрямку Харкова. 

До слова, український наступ змушує РФ збільшити війська на окупованому півдні – розвідка.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: