Білорусь не планує закривати посольства в країнах ЄС та Україні

Білорусь не планує закривати посольства в країнах ЄС та Україні

МЗС Білорусі готове мати нормальні відносини з усіма партнерами, в тому числі і представниками колективного заходу

Білорусь не планує закривати посольства в європейських країнах і Україні. Скорочення буде в тих країнах, з якими у Мінська невеликий товарообіг. Про це заявив в ефірі телеканалу ОНТ міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

Він зазначив, що міністерство розуміє, що «одного разу закривши ту чи іншу дипломатичну закордонну установу, складніше потім її буде відкрити».

«Скорочуємо ми посольства там, де нам вже невигідно тримати посольства в силу малого товарообігу, низького експорту в ту чи іншу країну. Тому ми в декількох країнах скоротимо наші посольства. Але це не стосується, як було сказано, європейських країн, України і так далі», - підкреслив Макей.

Глава зовнішньополітичного відомства заявив, що МЗС готове мати нормальні відносини з усіма партнерами, в тому числі і представниками колективного заходу.

«Але якщо хтось не хоче цього, то ми змушені шукати більш надійних союзників в інших регіонах. Росія залишається нашим основним, природно, союзником і партнером. І навіть якщо ми говоримо про багатовекторність, то це не означає, що ми відходимо від східного напрямку», - сказав він.

Раніше глава київської делегації на переговорах Тристоронньої контактної групи Кравчук заявив, що після закінчення пандемії коронавірусу переговори з Донбасу можуть бути перенесені з Мінська до Польщі.

Раніше віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна не буде брати участь у засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Польські експерти вважають малоймовірним такий розвиток подій, прогнозуючи протидію з боку Росії.

7 квітня відбулося екстрене засідання ТКГ через загострення на Донбасі. Сторони погодилися підтвердити прихильність режиму тиші, але «документально спільної заяви підписати не вдалося».

Як відомо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася, а кількість обстрілів із боку бойовиків збільшилася.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав нинішню ескалацію з боку Росії системною та наймасштабнішою за останні роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: