Держдеп наказав розпочати у понеділок евакуацію родин дипломатів США з України

Держдеп наказав розпочати у понеділок евакуацію родин дипломатів США з України
Посольство США у Києві запросило у Держдепартаменту дозвіл персоналу виїхати з України
фото з відкритих джерел

Американський журналіст повідомив про рішення Держдепартаменту США

У Державному департаменті США дали розпорядження почати евакуацію сімей своїх дипломатів з понеділка. Про це у своєму Twitter повідомив журналіст Fox News Лукас Томлінсон.

«Держдеп наказав сім'ям співробітників посольства США в Україні почати евакуацію з країни вже в понеділок», – повідомив журналіст з посиланням на джерела в уряді США.

Телеканал Fox також стверджує, що Держдеп має намір також закликати всіх громадян США покинути Україну «поки ще діють комерційні рейси».

Джерело CNN, близьке до українського уряду, повідомило, що президент України Володимир Зеленський обговорив можливу евакуацію співробітників посольства з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Нагадаємо, раніше у посольстві США в Україні заперечили розгляд питання про евакуацію американських громадян з України.

Як стало відомо, США підготували 18 сценаріїв дій на випадок «російського вторгнення» в Україну, заявила заступник американського держсекретаря Вікторія Нуланд.

Раніше видання The New York Times опублікувало інформацію в якій було вказано, що дипломатам у двох російських консульствах в Україні було наказано підготуватися до виїзду з країни.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: