Генсек НАТО провів переговори із главою Єврокомісії: що обговорювали

Генсек НАТО провів переговори із главою Єврокомісії: що обговорювали
Питання санкцій проти Росії залишається відкритим
архівне фото з відкритих джерел

Столтенберг і фон дер Ляєн оцінили безпекову ситуацію в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів розмову з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо ситуації навколо України і координації НАТО і ЄС. Про це Столтенберг повідомив у своєму Тwitter.

«Поінформував президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн про триваюче нарощування Росією військової потужності і дестабілізуючі дії всередині і навколо України. Важливо підтримувати тісну координацію між НАТО та ЄС щодо наступних кроків, включаючи можливі санкції», – написав він.

До слова, сьогодні ж президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Європейської ради Шарлем Мішелем, у ході якої сторони обговорили загрозу з боку Росії та шляхи деескалації конфлікту.

«Обговорили поточну ситуацію навколо України та її деескалацію в межах усіх наявних форматів. Докладаємо дипломатичних зусиль для відновлення миру. Продовжуємо практично взаємодіяти в усіх напрямах. Вдячний ЄС за незмінну підтримку», – написав Зеленський про підсумки розмови з Мішелем.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відповів президенту Росії Володимиру Путіну і главі Китаю Сі Цзіньпіну щодо розширення НАТО і наголосив, що в кожної країни є суверенне право вибирати власний шлях.

НАТО готове вести діалог із Росією щодо ситуації навколо України, але в разі ескалації змусить «заплатити високу ціну», заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю італійській газеті La Stampa.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: