Труднощі перекладу. Макрон розповів про готовність Зеленського до «діалогу з сепаратистами»

Труднощі перекладу. Макрон розповів про готовність Зеленського до «діалогу з сепаратистами»
Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон

Під час спільного брифінгу Макрон заявив, що Зеленський готовий до діалогу з сепаратистами. З’ясувалось, що це був неправильний переклад, а мова йшла про готовність до діалогу з мешканцями окупованої території

Президент Франції Еммануель Макрон розповів, які знаки отримав від президента України Володимира Зеленського щодо Мінського процесу під час їхньої зустрічі 17 червня у Парижі.

«Ми вже почали визначати перші передумови, які можуть задати динаміку цього процесу: звільнення військовополонених, припинення вогню. Це все було з самого початку Мінського процесу. Але спочатку ми хочемо знати, які можуть бути жести з одного боку і іншого», - сказав Макрон під час спільного брифінгу з президентом України.

Президент Франції стверджує, що він попередньо вже обговорював із канцлером Німеччини і президентом Путіним, які це можуть бути жести у продовження Мінського процесу, щоб поновити роботу нормандського формату.

«Наші дипломатичні радники це питання тримають на пульсі. Але для того, щоб зустрічалися керівники держав, треба мати певні підстави, щоб ми могли що обговорювати, і щоб були впевненні, що обіцянки будуть виконуватись. Я бачив і почув жести і знаки президента України, що він готовий йти на припинення вогню, готовий до діалогу з сепаратистами, готовий до нових параметрів переговорів. І ми повинні підтримати цю динаміку», - запевнив Макрон.

Після цих слів Зеленський вказав на помилку у висловлюванні Макрона щодо сепаратистів.

«Ми не готові на діалог з сепаратистами. Ми готові діяти в Мінському форматі, в цьому форматі продовжувати відносини. Ми готові припинити вогонь, і я це не раз декларував. І у нас вже була зустріч 5 червня Тристоронньої групи (в Мінську – Ред.). Це звільнення полонених… Повернення наших хлопців, повернення наших політичних полонених… Повернення наших моряків. Це паралельний трек з Мінськом, не треба все це змішувати в одне ціле. Потім після цього, я думаю, ми будемо продовжувати Мінськ і обов’язково повернемось до Нормандського формату, як ми говорили з паном Макроном, найближчого часу» - вказав президент України.

Після цього Макрон сказав, що мав на увазі не самих сепаратистів, а жести Зеленського щодо людей, які живуть на окупованій території, тобто під вадою сепаратистів.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив про прогрес у мінському процесі.

Як повідомляв «Главком», президент України Володимир Зеленський 17-18 червня відвідує з офіційними візитами Францію і Німеччину.

17 червня президент відвідав стартап-інкубатор Station F у Парижі.

Тим часом перша леді України Олена Зеленська зустрілася з дружиною президента Франції Бріжит Макрон.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: