Нові обмеження на в'їзд в Україні: коли почнуть діяти

Нові обмеження на в'їзд в Україні: коли почнуть діяти
Кабінет міністрів посилить правила в'їзду в Україну
Фото з відкритих джерел

Внесені зміни до постанови набирають чинності з 5 серпня поточного року

Кабінет міністрів України оприлюднив внесені зміни до постанови № 1236 стосовно запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню коронавірусу. Згідно з нововведенням, в країні планують посилити правила в'їзду на територію країни. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів.

Внесені зміни до постанови набирають чинності з 5 серпня поточного року.

Стосовно нових правил перетину кордону України:

  • іноземці, зі свого боку, зобов’язані мати страховий поліс на випадок захворювання на коронавірус, документ, що підтверджує повний курс вакцинації, або ж негативний результат тестування на Covid-19. У випадку, якщо іноземець не має вищезгаданих документів, йому буде запропоновано встановити додаток «Вдома» й він матиме можливість зробити тест на виявлення захворювання протягом наступних 72 годин.
  • громадяни України матимуть безперешкодний перетин кордону в тих випадках, якщо вони мають документ, що підтверджує повний курс вакцинації, або ж довідку 063-О про перше щеплення.
  • іноземці з посвідкою на проживання в Україні також безперешкодно перетнуть кордон якщо мають в наявності документ, що підтверджує повний курс вакцинації. У разі його відсутності, їм також доведеться встановлювати додаток «Вдома» й зробити тест на виявлення Covid протягом наступних 72 год.
  • усі невакциновані особи, які перебували більше ніж тиждень на території Росії та Індії протягом останніх двох тижнів - зобов’язані дотримуватися 14-денної самоізоляції без права її дострокового завершення.

Напередодні Міністерство охорони здоров'я пояснило нові правила в’їзду в Україну. Нагадаємо, Україна вводить обов'язкову самоізоляцію при в'їзді з Росії та Індії. Самоізоляцію для невакцинованих мандрівників можуть ввести через стрімке поширення у світі штаму коронвірусу «Дельта».

Раніше у МОЗ пояснили, як отримати міжнародне свідоцтво про ковід-вакцинацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: