Порошенко відповів Путіну на пропозицію щодо «політичного притулку»

Порошенко відповів Путіну на пропозицію щодо «політичного притулку»
Порошенко відреагував на пропозицію Путіна щодо «політичного притулку»
фото: glavcom.ua

Порошенко закликав українську владу припинити утиски політичних опонентів на догоду президента Росії

П’ятий президент, лідер фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко закликав президента Росії Володимира Путіна усвідомити, що в Україні не потребують його «опіки». Про це Порошенко написав у Facebook.

Порошенко закликав українську владу припинити утиски політичних опонентів на догоду президента Росії.

«Наша команда неодноразово заявляла, що переслідуючи проєвропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путіну. Нині це підтвердив вже сам Путін», – написав Порошенко.

«Раджу Володимиру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. І саме туди спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів, які зараз займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою. А Володимиру Володимировичу – нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика «опікуватися» українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний президентом України», – додав Порошенко.

Нагадаємо, Путін під час спільного брифінгу з президентом Франції Еммануелем згадав про «переслідування політичних опонентів в Україні».

Путін в іронічній формі звернувся до п'ятого президента України Петра Порошенка, запропонувавши йому політичний притулок у Росії.

Зазначимо, переговори Путіна та Макрона тривали понад п'ять годин.

Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном знову поскаржився на українську владу через «небажання виконувати Мінські угоди».

Як анонсувалося раніше, тема переговорів Макрона з Путіним – ситуація навколо кордонів України, куди в останні місяці РФ стягнула значну кількість військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: