Невизнане Придністров’я заявило про намір приєднатися до Росії

Невизнане Придністров’я заявило про намір приєднатися до Росії
фото: Depositphotos

Про терміни такого приєднання нічого не відомо

Керівництво невизнаної Придністровської республіки заявило про намір увійти до складу Росії. Про це заявив «міністр закордонних справ» Придністров’я Віталій Ігнатьєв з посиланням на росЗМІ.

«Вектор Придністров'я протягом усіх років існування республіки залишається незмінним, що відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко окреслено: незалежність з подальшим вільним приєднанням до Російської Федерації. Незалежність країни - безумовний пріоритет», – наголосив він.

Ігнатьєв додав, що керівництво невизнаної республіки не прийматиме рішення «на шкоду півмільйонному народу країни».

Про терміни такого приєднання Ігнатьєв нічого не сказав.

Напередодні Ігнатьєв заявляв про можливу ескалацію в регіоні. Він сказав, що «можливий вихід Молдови з угоди 1992 року про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї може призвести до військових дій».

Нагадаємо, Молдова відмовилася пускати до себе російських військових з так званої оперативної групи, що базується в невизнаному Придністров'ї. Російські війська назвали незаконним формуванням, яке порушує статус нейтралітету.

У молдовському міністерстві закордонних справ знову наголосили на позиції влади щодо необхідності вивести російських військових і склади боєприпасів з території країни. Про це йдеться в заяві МЗС Молдови, оприлюдненій 21 липня.

Нагадаємо, президентка Молдови Майя Санду запевнила президента України Володимира Зеленського про відсутність загроз для України з боку Придністров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: