Російське вторгнення. Кличко розповів про підготовку Києва та озвучив серйозну проблему

Російське вторгнення. Кличко розповів про підготовку Києва та озвучив серйозну проблему
Віталій Кличко закликав владу більш тісно комунікувати із мерами
фото: скріншот з відео

На думку київського мера, комунікація місцевого самоврядування із центральною владою є недостатньою

Наразі київська влада проводить цілий ряд заходів для того, щоб підготуватися до можливого російського вторгнення. Проте органи місцевого самоврядування здебільшого відповідають за інфраструктуру, а безпосередні питання оборони міст, згідно з чинним законодавством, за межею їхньої відповідальності. Про це в етері токшоу «Свобода слова Савіка Шустера» повідомив міський голова Києва, лідер політичної партії «Удар» Віталій Кличко.

Міський голова Києва зазначив, що влада Києва готується до можливого вторгнення росіян – проінспектовані всі бомбосховища, вирішуються питання із наданням приміщень для розміщення підрозділів територіальної оборони тощо. Окрема увага, за словами Кличка, приділяється питанню оборони об’єктів критичної інфраструктури, яких у місті понад 500.

«Потрібні також чіткі комунікації між різними гілками влади і керівниками об’єктів критичної інфраструктури. Все це розроблено. Розроблений алгоритм автономно в місті Києві взяття під охорону ключових об’єктів; на випадок, якщо зникне електроенергія, закуплені для «критичних об’єктів», запас палива для транспорту», – зазначив Кличко.

Міський голова Києва наголосив на необхідності більш тісної комунікації між керівництвом органів місцевого самоврядування та центральною владою у питаннях безпосередньої організації оборони.

«Сподіваюсь, що найближчим часом і президент і військові відповідні структури зможуть зробити ключову нараду, на якій кожний з мерів о отримає конверт з алгоритмом дій», – підсумував Кличко.

Раніше Кличко прокоментував заяви уряду Німеччини стосовно України

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: