Залужний розповів про хитрощі ЗСУ у перші дні вторгнення

Залужний розповів про хитрощі ЗСУ у перші дні вторгнення
Залужний був здивований помилками Росії , коли ворог стикався з потужним опором
фото з відкритих джерел

Залужний: «Для мене війна розпочалася у 2014 році»

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний назвав дві стратегічні цілі оборони України від початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це український генерал розповів у розмові з журналом Time.

«Ми не могли допустити падіння Києва», – сказав Залужний, додавши, що за рештою всіх векторів ЗСУ повинні були пролити кров окупантів, навіть якщо в деяких місцях це коштувало б втратою територій.

Іншими словами, мета полягала в тому, щоб дозволити росіянам наступати, а потім знищити їх колони на фронті та лінії постачання в тилу.

До шостого дня вторгнення Залужний дійшов висновку, що така тактика працює. Російські окупанти не змогли захопити аеропорти навколо Києва і просунулися досить глибоко, щоб почати напружувати лінії постачання, залишивши їх відкритими.

Американський колега Залужного Марк Міллі був вражений, коли побачив, що українці тримаються. Він запитав українського головнокомандувача, чи планує той евакуюватися на більш безпечну територію. «Я тебе не розумію», – відповів йому Залужний. «Для мене війна розпочалася у 2014 році... Я не тікав тоді, і я не збираюся бігти зараз», – сказав український офіцер.

Крім того, як пише журнал «Тайм», Залужний був здивований помилками Росії , коли ворог стикався з потужним опором або втрачав здатність поповнювати запаси, він не відступав і не переходив на інший підхід. «Вони просто загнали своїх солдатів на бійню», – сказав Залужний. За його словами, окупанти обрали сценарій, який найбільше підходив йому.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний увійшов до топ-100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time. 

До слова, раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у відповідь на оголошення часткової мобілізації в РФ заявив, що ЗСУ знищать всіх ворогів, скільки б їх не було

Читайте також: Стратегія ЗСУ та прогноз війни. Головне зі статті Time про Залужного

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: