Зеленський дав важливу обіцянку президентці Молдови

Зеленський дав важливу обіцянку президентці Молдови
Президенти України та Молдови також обмінялися думками з актуальних питань співробітництва
Фото: Офіс президента

Президент України поговорив із Санду: Україна готова далі допомагати Молдові в енергобезпеці

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президенткою Республіки Молдова Маєю Санду. Він запевнив, що Україна готова і далі допомагати Молдові в забезпеченні її енергобезпеки. Про це інформує Офіс президента.

Президентка Молдови подякувала Президенту України за своєчасну та швидку допомогу під час енергетичної кризи, яка виникла в Молдові, зокрема, за постачання Україною газу та електроенергії.

Лідери країн обговорили можливі напрямки подальшої двосторонньої взаємодії з метою запобігання кризових ситуацій у сфері енергетики.

Зеленський відзначив готовність України і далі надавати допомогу Молдові в питаннях належного постачання енергоносіїв. З цією метою сторони домовилися про проведення найближчим часом в Україні відповідних консультацій на рівні міністрів енергетики двох країн.

Президенти України та Молдови також обмінялися думками з актуальних питань двостороннього співробітництва, зокрема, щодо прогресу в реалізації проекту будівництва мостового переходу через Дністер.

Зеленський обговорив з Маєю Санду питання взаємодії у сфері європейської інтеграції, наголосивши на необхідності забезпечення максимально результативного саміту ініціативи «Східне партнерство», який відбудеться у грудні цього року.

Нагадаємо, раніше Україна надала в борг природний газ для балансування газотранспортної системи Молдови.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: