Загроза ядерного тероризму на Запорізькій АЕС: «Енергоатом» зробив заяву

Загроза ядерного тероризму на Запорізькій АЕС: «Енергоатом» зробив заяву
фото: Енергоатом

Через обстріли існує знеструмлення півдня країни

Російські загарбники обстрілюють Запорізьку АЕС, щоб знищити її інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України та знеструмити південь. Про це повідомляє пресслужба компанії «Енергоатом».

 «Акти ядерного тероризму на Запорізькій АЕС – її артилерійські обстріли – мають на меті руйнування інфраструктури станції, пошкодження всіх ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни», – йдеться у повідомленні.

При цьому додається, що обстріли станції, з високою ймовірністю, продовжаться.

«Завадити цьому можуть злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та WANO, а також постійний тиск на Росію з боку міжнародної спільноти задля виведення військових з найбільшого в Європі ядерного об’єкта та його повної демілітаризації. Необхідно повернути ЗАЕС статус мирного цивільного об’єкта, яким вона була до російського вторгнення», – наголошують в Енергоатомі.

Нагадаємо, окупанти знову обстріляли найбільшу АЕС в Європі. 

Нагадаємо, 5 серпня  окупанти обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції.  Зазначається, що рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека.

Читайте також: Загроза ядерної катастрофи на ЗАЕС. Банкова виступила із заявою 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: