Українці написали диктант Національної єдності: куди надсилати текст

Українці написали диктант Національної єдності: куди надсилати текст
Організатори будуть вдячні, якщо учасники зроблять фото та відео того, як пишуть диктант чи готуються до нього
фото з відкритих джерел

Мета радіодиктанту полягає в тому, щоб об’єднати людей навколо України в усьому світі

У середу, 9 листопада, у День української писемності та мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022. Авторка тексту – українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Мета радіодиктанту полягала в тому, щоб об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу.

Куди надсилати диктант на перевірку 

Надіслати диктант на перевірку потрібно до 11:00 10 листопада.

  • Паперовий лист потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада.
  • Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт.

Організатори заходу уточнили, що будуть вдячні, якщо учасники зроблять фото та відео того, як пишуть диктант чи готуються до нього та опублікують у соціальних мережах із гештегом #радіодиктант2022.

Додамо, що з початку введення у дію Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», тобто з 16 липня 2022 року, в Україні зафіксовано більше 2 тис. звернень.

Раніше ми повідомляли, що голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович дав поради, як найкраще вивчити історію України. Важливо нагадати, що Кабінет міністрів України ухвалив постанову про переведення на бюджетну форму навчання студентів-переселенців і тих, які перебувають на тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: