Чи каратимуть українців за виїзд до РФ із окупованих територій: роз’яснення

Чи каратимуть українців за виїзд до РФ із окупованих територій: роз’яснення
Перетин кордону на окупованих територіях відбувається у стані крайньої необхідності, що виключає адміністративну відповідальність
фото: Мінреінтеграції

Українці не нестимуть відповідальність за вимушений перетин кордону на окупованих територіях

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дало роз’яснення, чи вважатиметься злочином перетин кордону на непідконтрольних Україні ділянках. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Мінреінтеграції запевнило, що виїзд із зони бойових дій через окуповані території на територію Росії не є порушенням закону.

«Багато українців нині вимушені виїжджати із зони бойових дій чи окупації через тимчасово окуповані території або через Росію, щоб дістатися безпечного місця», – зазначається у повідомленні.

У відомстві також наголосили, що покарання за порушення порядку виїзду на тимчасово окуповану територію або перетин державного кордону на непідконтрольних уряду України ділянках не буде.

«Такий перетин відбувається у стані крайньої необхідності, що відповідно до статей 17, 18, 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення виключає адміністративну відповідальність», – пояснили у міністерстві.

У повідомленні також зазначається, що в будь-якій ситуації громадяни можуть звернутися за роз'ясненнями на «гарячу лінію» Мінреінтеграції з кризових питань за номером 1548.

_______ _______

Нагадаємо, раніше Міністерство реінтеграції розширило перелік територій України, розташованих у районі бойових дій. До списку входять також тимчасово окуповані та заблоковані громади та області. Загалом до переліку ввійшли 8 областей з 310 громадами сумарно.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук раніше закликала батьків із тимчасово окупованих територій не відправляти дітей навчатися до окупантських навчальних закладів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: