Львів стає новим епіцентром епідемії коронавірусу в Україні, карантин у місті можуть посилити, - Садовий

Львів стає новим епіцентром епідемії коронавірусу в Україні, карантин у місті можуть посилити, - Садовий

У Львові карантин можуть посилити

Карантин посилять, коли захворюваність на коронавірус у Львові за добу перевищить 23% від загальної кількості проведених тестувань, Андрій Садовий

Львів може посилити карантин, оскільки стає новим епіцентром епідемії коронавірусу в Україні. Для цього захворюваність повинна перевищити середні показники. Про це сьогодні під час брифінгу сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо рівень захворюваності на коронавірус за добу буде вище 23% від загальної кількості виявлених  шляхом тестування випадків Covid-19, будемо бити в набат. Станом на вчора провели 500 ПЛР-тестів - це 19%. І ось така межа - 11-12-15% - тримається протягом останніх двох тижнів, тому це середній показник. Ми не можемо одномоментно подолати цей вірус, тим більше у нас ще багато аналізів чекають на тестування», - зазначив мер Львова.

Садовий також додав, що на кінець тижня заплановано засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій.

«Якщо захворюваність на коронавірус перевищить за добу 23% від загальної кількості  випадків, тоді ми будемо звертатися до уряду щодо посилення карантину...Ми з коронавірусом будемо жити як мінімум до кінця року, з цим треба змиритися», - додав Садовий.

Нагадаємо, на Львівщині 3 червня підтверджено 1830 випадків інфікування коронавірусом, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 500 ПЛР-тестів, з яких 96 – позитивні (з них – 64 це мешканці Львова). Раніше на Львівщині карантин продовжили до 5 червня.

Нагадаємо, станом на 9:00 3 червня в Україні 24 823 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 735 летальних, 10 440 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 483 нові випадки,  це на 155 випадків більше, ніж учора (328). Загалом проведено 381 552 тестування методом ПЛР

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: