Нардепи перейменували День захисника України: яке тепер буде свято

Нардепи перейменували День захисника України: яке тепер буде свято
Рада перейменувала свято День захисника України, яке відзначають 14 жовтня, на День захисників і захисниць України
Фото: Reuters

Перейменування сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей.

Верховна Рада перейменувала свято День захисника України, яке відзначають 14 жовтня. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 14 липня. Законопроєкт підтримали 317 нардепів.

Тож уже найближчого 14 жовтня Україна святкуватиме не День захисника України, а День захисників і захисниць України.

У пояснювальній записці зазначено, що перейменування сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі.

Як відомо, День захисника України відзначається з 2014 року, з 2015 року 14 жовтня є неробочим днем. До цього в цей день святкували День українського козацтва.

Нагадаємо, в Україні з’явиться нове свято. Кабмін погодив запровадження Дня адміністратора центру надання адміністративних послуг. Його відзначатимуть щороку 6 вересня.

25 травня в Україні Україні вперше відзначили нове свято – День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. Запропонована дата обґрунтована тим, що цього дня у 2006 році постановою Кабміну від 25 травня 2006 року №734 «передбачено утворення Адміністрації Держспецзв’язку як центрального органу виконавчої влади».

Президент Володимир Зеленський установив в Україні професійне свято – День працівника системи фінансового моніторингу, яке відзначатимуть 28 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: