Сестра політв’язня Балуха розповіла про його стан

Сестра політв’язня Балуха розповіла про його стан
Український політв'язень Володимир Балух

За словами сестри Балуха, активіст мріє скоріше вийти на свободу і обійняти матір

Український політв'язень Володимир Балух, якого утримують у Керченській колонії №2 в анексованому Росією Криму, виглядає і відчуває себе трохи краще, ніж під час голодування.

Про це розповіла сестра Балуха Надія після побачення з ним в Керченській колонії, повідомляє Кримська правозахисна група.

«Володя худий, блідий, обличчя сіре, блиску в очах немає, але виглядає він краще, ніж в серпні, коли я його бачила востаннє», - розповіла сестра українця.

За її словами, активіст мріє скоріше вийти на свободу і обійняти матір.

«Брат дуже сильно переживає за нашу маму, він весь час запитував про неї, просив допомагати і берегти її. У неї високий тиск, задишка, ноги болять, вона майже не ходить, живе на таблетках. Вона дуже сумує за сином», - додала Надія.

Побачення відбулося 8 листопада і тривало близько 1,5 години в спеціальному приміщенні для переговорів.

За словами сестри політв'язня, там встановлені п'ять кабінок зі скляними перегородками і телефонними трубками, через які погано чути. Наталя розповіла, що їм довелося кілька разів поміняти кабінку, щоб почути один одного.

Раніше повідомлялося, що Уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова вимагає від російської омбудсменки Тетяни Москалькової проінформувати її про стан здоров’я політв'язня Володимира Балуха після того, як завершиться його етапування до колонії Росії.

Нагадаємо, 17 вересня архієпископ Климент відвідав Балуха у СІЗО.

«Коли він зняв футболку, то я побачив тільки шкіру та кістки», — відповів Климент на питання про вигляд Володимира Балуха.

Раніше архієпископа Климента не пускали в СІЗО Сімферополя, де утримують Балуха, посилаючись на неробочий день.

14 вересня стало відомо, що українця Володимира Балуха у сімферопольському СІЗО окупанти вивели з камери, сильно побили і загрожують позбутися.

Після того, як українського активіста Володимира Балуха побили співробітники сімферопольського СІЗО, у нього сильно болить голова і печінка.

Як відомо, омбудсмен звернулася до віце-президента Червоного Хреста: стан Балуха надзвичайно тяжкий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: