Що найчастіше крадуть кияни на клумбах? «Київзеленбуд» дав відповідь

Що найчастіше крадуть кияни на клумбах? «Київзеленбуд» дав відповідь
На місці висаджених раніше кущів, квітів та місцями дерев – порожнеча
фото: kyivzelenbud.com

У столиці фіксують масові крадіжки кущів, квітів на клумбах та дерев

Ялівець , барбарис, форзиція, клен Гіннала, сосна звичайна та альпійська, смородина альпійська, пухироплідник, дерен, гортензія, спірея, вейгела, лаванда і квіти, багато видів квітів – це те, що найчастіше стає об'єктами крадіжок у парках та скверах столиці. Про це пише прессслужба підприємства «Київзеленбуд».

«Наприклад, за останній місяць у сквері на вул. Машинобудівній, 25А викопали 7 дерев клена Гіннала і 27 кущів барбарису. У парку по вул. Гетьмана Павла Полуботка (Попудренка) хтось позарився на кущі: 6 форзицій та гортензію волотисту Pinky Winky. У парку Партизанської слави комусь напевно припала до душі магнолія, причому настільки, що її «забрали додому», – скажаться у «Київзеленбуді».

Також крадії люблять троянди та тюльпани, не гребують навіть клумбами на головному майдані країни.

«У сквері Мусліма Магомаєва вже майже не залишилося троянд, постійно звідси «виносять» гортензії та лаванду. У центрі міста крадії також не пасуть задніх: рослини зникають на Львівській площі, сквері на Січових Стрільців, сквері Анни Київської і навіть на Майдані Незалежності видно, де повисмикували тюльпани», –  інформують «зеленбудівці».

07b5ef4bab2a2b2_800x0.jpg (465 KB)

Працівники підприємства бідкаються, що часто їхня робота є марною – на місці дбайливо висаджених раніше  кущів, квітів і подекуди дерев – пустка. А якщо  скласти докупи все вкрадене, то можна було озеленити напевно не один сквер.  

Нагадаємо, київські правоохоронці затримали порушника, який намагався викрасти скульптуру в парку «Володимирська гірка». Про це повідомляє пресслужба поліції Києва. У Великдень, близько 19:40, перебуваючи в парку «Володимирська гірка» чоловік намагався викрасти міні-макет фонтану зі скульптурою Архістратига Михаїла. Втім, перехожі, які перебували в парку, помітили це. Тож, пошкодивши скульптуру, порушник втік.

Читайте також: Квітучий Київ: куди піти, щоб помилуватися весною (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: