Сходження Благодатного вогню у Єрусалимі (відео)

Сходження Благодатного вогню у Єрусалимі (відео)

Сходження Благодатного вогню є найочікуванішою для християн подією напередодні Великодня

Фото Reuters

На сходження Благодатного вогню пустять 2500 вірян

Церемонія сходження Благодатного вогню в Єрусалимі 1 травня, як і торік, відбудеться з дотриманням необхідних в умовах коронавірусної пандемії обмежень.

Про це повідомила на брифінгу, присвяченому церемонії Благодатного вогню, директор Департаменту світових релігій Міністерства закордонних справ Ізраїлю Шарон Регев, повідомляє Укрінформ.

«Церемонія сходження Благодатного вогню цьогоріч, як і минулого року, проходитиме в рамках урядових рекомендацій та обмежень у зв’язку з коронавірусною пандемією», – зазначила Регев.

За її словами, цьогорічна церемонія відбудеться за участю 2500 вірян, які відповідатимуть рекомендаціям «зеленого стандарту» безпеки, з 11 країн.

Зокрема, до Храму Гробу Господнього впустять членів делегацій з Кіпру, Болгарії, Білорусі, Молдови, України, Росії, Румунії, Греції, Грузії, Польщі та Казахстану.

За попереднім планом проходження церемонії, вона розпочнеться в Храмі Гробу Господнього о 9:30 ранку за ізраїльським часом і триватиме до приблизно до 14:15. Згодом вогонь передадуть представникам іноземних делегацій, які вже з 15:30 зможуть повезти вогонь до вірян своїх країн з аеропорту Бенгуріон.

Зазначається, що така спецпроцедура цьогоріч, як і минулого року, була розроблена, аби під час пандемії коронавірусу не позбавляти вірян Благодатного вогню.

За традицією, християни східного обряду чекають на сходження Благодатного вогню в Єрусалимі у Велику суботу, коли віряни згадують перебування Христа у труні. Цьогоріч цей день припадає на 1 травня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: