Скандали у Всеукраїнській онлайн-школі. Міносвіти перевело стрілки на Банкову

Скандали у Всеукраїнській онлайн-школі. Міносвіти перевело стрілки на Банкову
Зірковий гість Дмитро Коляденко, який завітав на урок англійської для 8 класу, спілкувався тільки російською

Проект, який запускався під патронатом першої леді, лихоманить

Всеукраїнську онлайн-школу лихоманить з перших тижнів запуску.  Спочатку українці звернули увагу на низку помилок, які допускали вчителі під час онлайн-уроків. Але тепер постала значно гостріша проблема – мовна. Про це йдеться у матеріалі «Главкому» «Як зіпсувати гарну ідею, або «Теракт» в українській онлайн-школі».

У статті зазначається, що минулого тижня соцмережі вибухнули обуренням через те, що на уроці хімії зірковий «учень» комік Ігор Ласточкін – ведучий «Розсміши коміка», розмовляв російською, а учитель не попросив його перейти на державну, як це мало відбуватися в будь-якій українській середній школі.

«А після того, як другий зірковий гість Дмитро Коляденко, який завітав на урок англійської для 8 класу, також не спілкувався державною, стало зрозуміло, що російська під час онлайн-уроків не була прикрою випадковістю», - йдеться у матеріалі.

У Міністерстві освіти і науки «Главкому» повідомили, що за підбір гостей та фінальне узгодження випуску відповідають люди у… Офісі президента. На Банковій підтвердили що опікуються онлайн-школою, але уточнили, що Міносвіти теж не має відмежовуватись від проєкту.

«Разом із Міністерством цим проєктом займається Юрій Костюк (заступник голови Офісу президента)», - уточнив «Главкому» ще один заступник голови Офісу Кирило Тимошенко. Сам Костюк відмовився давати коментар. У Головному департаменті з питань гуманітарної політики Офісу президента відповідального за останні події у онлайн-школі також не змогли знайти.

Як розказав «Главкому» нардеп від «Слуги народу», член профільного комітету Сергій Колебошин, після кількох випусків, де викладачі припустилися помилок, до підготовки уроків долучили редакторів, відповідальних за випуск. «Ці редактори – викладачі, підбором яких займалися у Міносвіти», - зазначив він. За словами парламентаря, редактори переглядають готовий випуск після того, як матеріал відзнятий і змонтований.

Нагадаємо, 6 квітня для всіх українських школярів середніх та старших класів стартувала «Всеукраїнська школа онлайн».

До відома, організатори, презентованого першою леді проекту, який отримав назву Всеукраїнська школа онлайн, – Офіс президента, Міністерство освіти і науки та громадська організація «Освіторія».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: