«Слуги» готують заборону публічного виконання російських пісень

«Слуги» готують заборону публічного виконання російських пісень
Нардепи хочуть обмежити присутність творчості російських артистів в українському просторі
фото з відкритих джерел

Заборона не поширюватиметься на російських співаків, які засуджують агресію проти України

«Слуги народу» хочуть заборонити публічне виконання російських пісень, а також їхнє використання на радіо і ТБ. Відповідний законопроєкт №7273-д народні депутати зареєстрували у Верховній Раді. Про це заявив співавтор ініціативи, голова підкомітету з питань музичної індустрії Олександр Санченко.

За його словами, закон має дві основні цілі. «По-перше, він повністю та безстроково обмежить присутність творчості російських артистів в українському просторі, в тому числі заборонить публічне виконання російських пісень, а також на радіо і ТБ. А по-друге, сприятиме збільшенню українського музичного контенту через збільшення квот на радіо, а також через запровадження поняття національного музичного продукту, який в майбутньому підтримуватиметься грантами Українським культурним фондом», – наголосив депутат.

Заборона не поширюватиметься на російських співаків, які входять до Переліку музичних виконавців, що засуджують агресію проти України. Заява про включення до відповідного переліку подається до Служби безпеки України. А вестиме й оновлюватиме перелік Рада національної безпеки та оборони. «Цей закон – вагомий внесок у нашу спільну боротьбу за збереження власної ідентичності! Тому сподіваємося на підтримку парламенту», – зауважив Олександр Санченко.

Крім того, законопроєктом пропонується:

  • збільшити до 40 % частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення;
  • збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Нагадаємо, професор філології пояснив, як російська мова стала інструментом геноциду українців.

Раніше відомий мовознавець звернув увагу на одну особливість окупантів. Ці «освободітєлі», як виявилося, часто не були здатні одного речення скласти російською, бо не вивчили мови, яку прийшли захищати в Україні.

Нагадаємо, відомий український мовознавець Олександр Авраменко вважає, що замість слова «росіяни» органічніше було б вживати «рашисти».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: