Винен Порошенко й Томос? Московська церква шокувала поясненням, чому Росія почала війну

Винен Порошенко й Томос? Московська церква шокувала поясненням, чому Росія почала війну
На думку синоду, заборона діяльності УПЦ МП буде «національним самогубством»
фото з відкритих джерел

УПЦ МП звинуватила Порошенка і ПЦУ в створенні приводу для вторгнення РФ

Синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що діяльність попереднього президента Петра Порошенка щодо здобуття Томосу й заснування української єдиної помісної церкви стали одним із приводів для вторгнення Росії у 2022 році. Про це йдеться в офіційній заяві Синоду УПЦ МП.

«Замість єднання народу у прагненні до перемоги та відновлення мирного життя, в країні розпалюється внутрішній, релігійний фронт. Так, групою народних депутатів України, через надумані та свідомо неправдиві звинувачення, були подані на розгляд до Верховної Ради України законопроєкти про заборону діяльності нашої Церкви. З сумом констатуємо, що усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства Петра Олексійовича Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну», – йдеться в повідомленні.

Керівництво церкви наголосило, що всі парафії моляться за збереження української державності й настання миру, але внаслідок перемовин, а не збройного протистояння. Окремо вони підкреслили, що російське вторгнення в Україну є гріховним.

У заяві синоду зазначено, що заборона діяльності УПЦ МП буде «національним самогубством», адже, мовляв, мільйони українців, котрі боронять Україну, належать саме до цієї церкви.

Найближчим часом очільник УПЦ МП планує скликати зібрання за участю священиків, ченців і черниць, а також мирян, аби вирішити майбутнє церкви в таких умовах. Проте синод хоче уникнути розколів і порушення церковних канонів.

Наразі не зрозуміло, як в умовах воєнного стану церковні керівники планують організувати масові зібрання.

Раніше стало відомо, що Московський патріархат чинить розправи над священниками, які перейшли до Української церкви.

А напередодні повідомлялося, що Синод Московської церкви звернувся не до Путіна, а до... Зеленського з вимогою припинити війну.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: