Шестихвилинний фільм про Конституцію за ціною квартири. На що витрачає кошти Держкіно?

Шестихвилинний фільм про Конституцію за ціною квартири. На що витрачає кошти Держкіно?
Анімаційний фільм про Конституцію вийде українською мовою
фото з відкритих джерел

Виробництво просвітницького кіно займе три місяці

Державне агентство України з питань кіно 13 жовтня уклало договір зі столичним підприємцем Костянтином Холодкевичем на виробництво фільму «Конституція для всіх: і великих, і малих» загальною вартістю 1,36 млн грн. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Анімаційний фільм про Конституцію триватиме шість хвилин. Він вийде українською мовою та матиме просвітницький характер.

Загалом виробництво фільму про Конституцію займе три місяці – до кінця лютого 2022 року. Основні статті витрат цього фільму: 386 тис. грн – візуальні ефекти, 120 тис. грн – оренда студії звукозапису, зведення та монтаж музики, по 90 тис. грн оцінено роботу режисера та монтажера.

Додамо, що Костянтин Холодкевич є одним зі співзасновників анімаційної студії ToonDrive, яка працює з 2005 року.

Як повідомляв «Главком», у жовтні Державне агентство України з питань кіно 11 жовтня уклало договір зі столичним ТОВ «ММД Про» на виробництво національного неігрового телесеріалу «Чорнобиль» вартістю 5 млн грн. Державна підтримка складатиме шосту частину від усіх витрат цього кінопроєкту (прогноз витрат становить 30,6 млн грн).

Раніше Державне агентство України з питань кіно виділило 256 тис. грн на популяризацію національного фільму «Носоріг» на Міжнародному кінофестивалі у Венеції. Режисером та сценаристом фільму є Олег Сенцов, колишній бранець Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: