Гарпок очікує від «Енергоатому» на виплату боргів у вересні – директор

Гарпок очікує від «Енергоатому» на виплату боргів у вересні – директор
Артем Некрасов нагадав, що керівник «Енергоатому» Петро Котін нещодавно повідомив, що вони у вересні планують вийти на повні розрахунки з Гарпоком
фото: Укрінформ

Заборгованість «Енергоатому» перед ДП «Гарантований покупець» за поточний рік складає понад 17 млрд грн

Держпідприємство «Гарантований покупець» очікує на виконання своїх зобов'язань компанією «Енергоатом» щодо суттєвого зменшення боргів з вересня поточного року, заявив в інтерв'ю директор підприємства Артем Некрасов.

Він нагадав, що керівник «Енергоатому» Петро Котін нещодавно повідомив, що вони у вересні планують вийти на повні розрахунки з Гарпоком.

«Гарантований покупець» після цього зможе повністю розраховуватися з ПУПами. Крім того, «Енергоатом» планує до кінця місяця надати графік погашення своєї заборгованості за попередні періоди. Тому очікуємо позитивну динаміку», – підкреслив Некрасов. Він також повідомив, що наразі сума, що підприємство боргує перед виробниками енергії з відновлюваних джерел становить 32,2 млрд грн.

Як повідомлялося, заборгованість «Енергоатому» перед ДП «Гарантований покупець» за поточний рік складає понад 17 млрд грн.

На думку голови комітету з енергетичного права Національної асоціації адвокатів України Олександра Трохимця, Кабмін має докапіталізувати «Енергоатом» або ж дозволити компанії випустити облігації для того, щоб погасити існуючу заборгованість на ринку електроенергії України до початку опалювального сезону

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: