Близький до Зеленського «слуга народу» повідомив про халтуру на «Великому будівництві»

Близький до Зеленського «слуга народу» повідомив про халтуру на «Великому будівництві»
Нардеп від «Слуги народу» виступив за посилення контролю за використанням відходів у будівництві доріг
фото: glavcom.ua

Депутат розкритикував безконтрольне використанням в дорожньому будівництві відходів промисловості, що погано впливає на якість доріг

Нардеп від «Слуги народу» та голова підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради Юрій Корявченков (творчий псевдонім у «Кварталі 95» Юзік) розкритикував безконтрольне використанням в дорожньому будівництві відходів промисловості, що погано впливає на якість українських доріг, в тому числі – в рамках «Великого будівництва». Про це близький соратник президента написав у Facebook.

«Велике будівництво» повинне бути якісним! Час від часу читаю в ЗМІ, що українські дороги «не стоятимуть» чи «вже сипляться», тому що підрядники халтурять. Десь асфальт «поплив» на другий рік експлуатації (на трасі Н-08 біля Запоріжжя в бік Комишувахи). Десь цементобетону недоклали (Н-31, в Полтавській області). Чи його поклали так, що треба весь перекладати (Житомирська об'їзна дорога). Чи замість цементу однієї марки поклали іншої… Чи якісні будівельні матеріали замінили на дешеву пародію … чи взагалі використовують матеріали, які не передбачені ДСТУ та ДБН», – написав Корявченков.

За його словами, найбільше зловживань породжує «безконтрольне і протизаконне використання в дорожньому будівництві відходів промисловості». При цьому, наголошує голова профільного підкомітету, «в «Укравтодорі» не знають, з яких матеріалів і наскільки якісно будують українські дороги.

Корявченков повідомив, що як голова підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства профільного комітету Ради він попросив міністра інфраструктури Олександра Кубракова поінформувати про вжиті міністерством та «Укравтодором» заходи щодо підвищення якості виконання ремонтно-будівельних робіт на автодорогах з використанням будівельних матеріалів із відходів промисловості.

Депутат «оперативно отримав відповідь» і оприлюднив копію доручення нещодавно призначеного голови «Укравтодору» Євгена Кузькіна до служб автодоріг в областях

«Якщо коротко: готовність Мінінфраструктури і «Укравтодору» працювати над помилками і посилювати контроль за якістю дорожнього будівництва – обнадіює. Нарешті можна сподіватися, що використання будівельних матеріалів, зокрема відходів промисловості, буде ретельно контролюватися», – заявив «слуга».

До слова, «слуга» Устенко та ексдепутат Співак посварилися на шоу: «не поділили» дороги.Чоловіки влаштували перепалку під час обговорення теми «Великого будівництва».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: