ДТЕК Ахметова придбав сім кораблів із вугіллям для проходження опалювального сезону

ДТЕК Ахметова придбав сім кораблів із вугіллям для проходження опалювального сезону
ДТЕК поставить в Україну сім кораблів з вугіллям для проходження опалювального сезону
фото з відкритих джерел

Імпортне вугілля допоможе станціям ДТЕК та державній «Центренерго» підтримати роботу української енергосистеми

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова зафрахтувала сім кораблів із вугіллям для забезпечення українських ТЕС паливом в осінньо-зимовий період. Про це йдеться у повідомленні компанії.

«ДТЕК дбає про тепло та світло в будинках українців. Президент України Володимир Зеленський відзначив зусилля компанії щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення вугіллям у складних умовах», – повідомили ДТЕК.

У компанії додали, що імпортне вугілля допоможе станціям ДТЕК та державній «Центренерго» підтримати роботу української енергосистеми.

Раніше у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна очікує сім кораблів з вугіллям і завдяки цьому забезпечить свої ТЕС вугіллям майбутньої зими.

«Крім нашого українського вугілля, буде сім кораблів класу Панамакс, які вже в дорозі і прибудуть в українські порти найближчим часом. Вугілля, яке ми поставляємо морем, повністю забезпечує потребу енергетичного сектора у вугіллі до кінця року», – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, ексміністра енергетики Демчишина підозрюють у контрабанді вугілля.

Раніше очільник уряду Денис Шмигаль пообіцяв, що віялових відключень світла не буде.

Слід зазначити, що міський голова Києва Віталій Кличко натомість заявив, що ризик віялових відключень у столиці, яких не було 20 років, є дуже високим.

Також нагадаємо, що раніше колишній секретар Ради національної безпеки і оборони країни (РНБО) та ексміністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що влада України почала готуватися до віялових відключень електрики.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: