На Банковій визнали: Ахметов допомагає

На Банковій визнали: Ахметов допомагає
Власник SCM Ринат Ахметов є незамінною людиною для президента Володимира Зеленського у вирішенні проблеми окупованого Донбасу - ЗМІ

Трофімов: «Коли бізнес вклав гривню, а хоче попіаритись на мільйон, а забрати мільярд, це ж буде видно»

Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов визнав, що мільярдер Ринат Ахметов допомагає нинішньому керівництву країни. Про це чиновник розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Він допомагає», - сказав Трофімов.

Як повідомлялося, наприкінці лютого у матеріалі Financial Times власника SCM Рината Ахметова назвали незамінною людиною для президента Володимира Зеленського у вирішенні проблеми окупованого Донбасу

Що ж до олігарха Ігоря Коломойського, то представник Офісу президента каже, що керівництво Запорізької облдержадміністрації веде діалог з його менеджментом. «Насправді, практично всі, до кого були прохання про допомогу, забажали самостійно робити закупівлі. Це нормально і ми не проти цього. У когось, наприклад, були свої зв’язки з Китаєм і їм швидко вдалося отримати і доставити тести», - розповів Трофімов.

Перший заступний глави Офісу президента запевняє, що співробітництво з олігархами здійснюється не за принципом взаємної вигоди.

«Це не торги: ми – вам, а ви – нам», - стверджує Трофімов.

2_43

За словами посадовця, насправді є багато бізнесменів, які готові просто витратити свої ресурси і нічого не попросити.

«Я не хочу давати цьому якусь оцінку, принаймні зараз. Цей період ще не пройдений. У нас є графік, який показує динаміку, як справляються області. Коли бізнес вклав гривню, а хоче попіаритись на мільйон, а забрати мільярд, це ж буде видно. Тоді буде розрив і відсутність відносин», - зауважив Трофімов.

Посадовець стверджує, якщо після карантину хтось з олігархів захоче порадити у команду президента професійного менеджера, то він зверне увагу на кандидатуру, «бо нема бажаного кадрового резерву». «Того ж Шмигаля, який працював в ДТЕК, до речі, Ахметова, бачив тільки по телевізору. Він – класний менеджер, якого складно зарахувати до якоїсь групи впливу», - вважає Трофімов.

Як повідомлялося, в середині березня президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками великого бізнесу. На нараді йшлося про допомогу з боку бізнесу під час проведення заходів з протидії поширенню Україною Covid-19.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

 Читати більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: